Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

Gott Nytt År!

DSCF0355
Dags att avrunda 2012 och blicka framåt in i 2013. Idag markerar ettårsdagen för min blogg, och den har mottagits över förväntan. Jag får en hel del mejl med frågor, och det märks att det finns ett stort intresse för alla aspekter av fotografi. I det här inlägget sammanfattar jag en del av det jag varit med om under året som gått…

För det första kan jag konstatera att jag inte hunnit skriva så många inlägg som jag själv hade tänkt. Men så är det väl med nyårslöften (som min blogg var)?! Hursomhelst så har jag märkt av gensvaret att även det lilla jag skrivit varit uppskattat. Jag ska försöka förvalta det intresset bättre inför kommande år. Inte minst kommer jag att lägga ut mer av mina bilder med kommentarer, samt försöka få ut lite video-material som jag jobbat med.

En av årets absoluta höjdpunkter för mig var förstås det otroliga intresset som inlägget om mitt digitala bälgkameraexperiment fick, bland annat genom att Magnus Fröderberg skrev en liten blänkare om det på Fotosidan. Under några dagar där i slutet av augusti strömmade tusentals intresserade in på min blogg för att läsa mer. Många kommenterade både under inlägget på Fotosidan, och en del direkt på min blogg. Flera har också mejlat direkt till mig. Det har varit fantastiskt kul att läsa inläggen och att skriva till alla de som hört av sig. Flera har dessutom gått vidare och gjort egna experiment, vilket gläder mig. Det är kul att kunna inspirera andra att bli kreativa! När jag tittade idag hade notisen på Fotosidan lästs av 10921 besökare.

Årets personliga höjdpunkt på fotofronten har annars varit att jag gått och blivit Fuji-frälst. I våras skaffade jag mig en Fujifilm Finepix X100 som jag skrivit om i tidigare inlägg. Det är en fantastisk liten kamera som följer med mig överallt och som ger helsköna bilder. Under vintern har jag även blivit med en Fuji X-Pro1 och jag kommer återkomma med mina erfarenheter av denna mer avancerade kamera framöver. Det jag kan säga hittills är att dessa kameror förnyat mitt intresse för fotografi på alla fronter.

Det värsta bottennappet i år kom annars från Canon, i mitt personliga tycke. Jag hade höga förväntningar på släppet av EOS 5D Mark III, men inga av dem infriades (se mitt inlägg). Det är en bra kamera, ingen tvekan om det, och kanske den bästa proffskameran en Canon-fotograf kan köpa för pengarna, om denne inte redan sitter på en 5D Mark II. Släppet av Nikons D800 var dock mycket mer imponerande. Även om Canon nu släppt EOS 6D så är det för de flesta Canon-fotografer bara att bita ihop och vänta på kommande modeller. Men nu är det andra tider och andra kameratillverkare som tar täten. Det blir spännande att följa utvecklingen under 2013. Om jag blickar in i kristallkulan (eller julgranskulan) så tror jag det finns en del godbitar som väntar runt hörnet...

Nu avrundar jag bloggen för 2012 och önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Välkommen att följa min blogg under 2013. På sidan går det att prenumerera på nya inlägg via rss och i Disqus-fältet längst ner på sidan. Om du har önskemål om något du vill jag ska titta närmare på eller skriva om, tveka inte att höra av dig. Använd gärna även möjligheten att kommentera direkt under varje blogginlägg, så att alla kan följa konversationen.
blog comments powered by Disqus