Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

Tester

Några rader om Fuji X100

Blogg-0140-2
Jag har letat ganska länge efter en kompaktkamera som jag kan bära med mig överallt och som dessutom matchar de kreativa möjligheter en systemkamera kan ge. Ingen lätt kombination. Förra året testade jag till och med Leica M9, men ett rangefinder-system kändes inte rätt. Eftersom jag redan har ett Canon EOS-system, kom jag fram till att jag inte behöver ett kamerasystem till. Som en blixt från klar himmel gjorde så Fuji's lilla X100 entré i mitt liv, och snart förstod jag att jag hade hittat vad jag letat efter.

| Läs mer…

Comments

-"Varför, Canon?! Varför?!"

Nikon vs Canon
Nyligen kom rivalerna Canon och Nikon ut med nya varianter av sina systemkameror. Canon släppte sin EOS 5D Mark III, medan Nikon släppte sin D800 - dessutom i två varianter: D800 och D800E. Nu börjar recensioner och tester strömma in från olika håll, och det står klart att kampen mellan Canon och Nikon fortsätter. Medan Canons 5D Mark III fortfarande har greppet över bildkvalitet vid svagt ljus och höga ISO, och därmed också filmning i 1080p, så är det ingen tvekan om att Nikon fortsätter driva utvecklingen för stillbildsfotografi framåt. Canon tycks ha siktet helt inställt på videofilmare, en ny målgrupp som tagit Canons kameror till sitt hjärta sedan 5D Mark II. Nikon jobbar vidare mot mellanformatskvalitet i småbildsformat, något som många stillbildsfotografer efterfrågar. Dessutom tycks Canon ha mycket högre ställda förväntningar på vad entusiasterna är beredda att betala för en uppgradering än Nikon. Har Canon missbedömt marknaden?

| Läs mer…

Comments

Några dagar med Leica

Blogg-1000823
Av många fotoentusiaster betraktas s.k. rangefinder-kameror från Leica som något av kameravärldens heliga graal. Riktiga Leica-fantaster får dessutom något vått i ögonen när den nya generationens Leica-kameror kommer på tal - den heldigitala M-serien. För mig som nästan sedan starten varit trogen Canon i mitt val av kamerautrustning har fascinationen för Leica alltid varit något av ett mysterium. Därför var det med en rejäl portion nyfikenhet, och en stor dos förväntan, som jag i somras fick låna en Leica M9 utrustad med ett Elmarit-M 28mm/2.8 ASPH-objektiv under några dagar. Självklart tog jag med den ut på några av mina promenader för att se vad den kunde ge.

| Läs mer…

Comments