Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

jul 2012

Näthandel - Allt du behöver veta

Diagram
Brukar du handla foto- och videoprylar på nätet? Klart du gör! Medan allt fler av de gamla fina fotoaffärerna försvinner och ersätts av de stora drakarna MediaMarkt, ElGiganten, SIBA etc. så spirar e-handeln. Handelns utredningsinstitut (HUI) publicerar varje kvartal den s.k. e-barometern, som tar tempen på den svenska internethandeln. Rapporterna tas fram tillsammans med Posten och Svensk Distanshandel. Den senaste barometern (Q1 2012) visar att e-handeln fortsätter att växa. Bara under första kvartalet i år var tillväxten 13 procent. Totalt omsätter e-handeln i Sverige ca 31,3 miljarder kronor! Inte oväntat är hemelektronik den största enskilda branschen inom internethandeln och omsätter nästan 7 miljarder kronor. De företag som sysslar med e-handel är också fortsatt optimistiska - sju av tio (71%) tror på en ökad försäljning under nästkommande kvartal. Inte så konstigt alltså att allt fler söker sig till näthandeln när de startar sina företag. Somliga är lycksökare. En del har blivit riktigt stora. Andra är entusiaster som försöker göra sitt fritidsintresse till ett jobb...

| Läs mer…

Comments

Några rader om Fuji X100

Blogg-0140-2
Jag har letat ganska länge efter en kompaktkamera som jag kan bära med mig överallt och som dessutom matchar de kreativa möjligheter en systemkamera kan ge. Ingen lätt kombination. Förra året testade jag till och med Leica M9, men ett rangefinder-system kändes inte rätt. Eftersom jag redan har ett Canon EOS-system, kom jag fram till att jag inte behöver ett kamerasystem till. Som en blixt från klar himmel gjorde så Fuji's lilla X100 entré i mitt liv, och snart förstod jag att jag hade hittat vad jag letat efter.

| Läs mer…

Comments

-"Varför, Canon?! Varför?!"

Nikon vs Canon
Nyligen kom rivalerna Canon och Nikon ut med nya varianter av sina systemkameror. Canon släppte sin EOS 5D Mark III, medan Nikon släppte sin D800 - dessutom i två varianter: D800 och D800E. Nu börjar recensioner och tester strömma in från olika håll, och det står klart att kampen mellan Canon och Nikon fortsätter. Medan Canons 5D Mark III fortfarande har greppet över bildkvalitet vid svagt ljus och höga ISO, och därmed också filmning i 1080p, så är det ingen tvekan om att Nikon fortsätter driva utvecklingen för stillbildsfotografi framåt. Canon tycks ha siktet helt inställt på videofilmare, en ny målgrupp som tagit Canons kameror till sitt hjärta sedan 5D Mark II. Nikon jobbar vidare mot mellanformatskvalitet i småbildsformat, något som många stillbildsfotografer efterfrågar. Dessutom tycks Canon ha mycket högre ställda förväntningar på vad entusiasterna är beredda att betala för en uppgradering än Nikon. Har Canon missbedömt marknaden?

| Läs mer…

Comments